top of page

Ve velkém stylu! Karlovarský hokej oslavil 90 let

V prosinci letošního roku uběhlo přesně 90 let od založení hokejového klubu v Karlových Varech. Oslavy kulatého jubilea proběhly v rámci středečního extraligového utkání s Litvínovem. Během slavnostního ceremoniálu za přítomnosti řady klubových legend byl do Síně slávy karlovarského hokeje uveden bývalý dlouholetý majitel klubu Karel Holoubek. Na počest bývalého dlouholetého kapitána a karlovarské ikony Václava Skuhravého bylo číslo 34, které nosil na svém dresu, navždy vyřazeno z číselné sady A-týmu.



Karel Holoubek, muž, který klub téměř tři desetiletí vlastnil a sponzoroval, si už jeden ceremoniál v letošní sezoně zažil, když v půlce září symbolicky předával moc novým vlastníkům klubu. I tak ho ale včerejší slavnost znovu potěšila.


„Je to velice zvláštní věc. Co je pro mě neuvěřitelné, že to bylo v této hale, u jejíhož zrodu jsem stál od začátku a chtěl jsem, aby tu byla, tak se rozvinul prapor s mým jménem a dobou, kdy jsem v klubu působil. To je pro mě opravdu neuvěřitelný zážitek.“


Velké pocty se dočkal i Václav Skuhravý, současný asistent trenéra A-týmu, ale především muž, který v karlovarském dresu odehrál téměř tisíc soutěžních utkání. Jeho číslo 34 je od včerejšího večera navždy vyřazeno z karlovarské číselné sady.


„Chtěl bych poděkovat všem lidem, se kterými jsem se ve své kariéře setkal, ať už to byli hráči, trenéři, členové realizačního týmu, Karlu Holoubkovi i Mírovi Vaňkovi, se kterým jsme spolu často nevycházeli, ale mám ho také rád. Nejvíc bych chtěl ale poděkovat fanouškům, pro které se hokej hraje,“ dodal očividně dojatý Skuhravý.


Povedený slavnostní ceremoniál nakonec vyšperkoval i výkon karlovarských hokejistů, kteří po výhře 3:0 nad Litvínovem brali důležité tři body.


Do síně slávy karlovarského hokeje byl uveden bývalý majitel klubu Karel Holoubek


Pod stropem KV Areny nyní bude viset připomínka na jeho dlouholeté působení v klubu


Velké pocty se dočkala i karlovarská ikona Václav Skuhravý...


...jehož číslo 34 byla jako první v historii klubu slavnostně vyřazeno


Dary oběma oceněným předali i hráči obou týmů...


...i náměstek primátorky města Mgr. Tomáš Trtek


Společné čestné buly před zahájením utkání


Klubové legendy ze Síně slávy karlovarského hokeje



27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page